bedak wangi follow me

Monday, April 11, 2011

tak yah cakap lebat-lebat kalau diri sendiri tu pun renyai-renyai je.

Assalamualaikum.

manusia memang selalu 3L.
lalai, leka dan lupa.
that's why name pun manusia kan.

so people, let me remind you that dalam hidup ni takde yang sempurna. tambah-tambah manusia biase macam kite ni.
yeah, i admit it.
do you?

aku tak sempurna.
kau tak sempurna.



tapi kenapa perlu dikejar sangat kesempurnaan tu? but, aku tak maksudkan kesempurnaan is NOthing. it is A thing.
but, but, but. hidup ni kalau terlalu mengejar kesempurnaan pun tak boleh jugak derr.

kau tak nak ade salah langsung?
kau pasti ke kau tu sempurna sangat?
kau pasti ke kau tu tak pernah buat SILLY mistake?

please, as a MATURED people, do act as MATURED people.
do not act like kindergarden children.

orang tak respect kau pun dengan perangai yang-aku-anggap-tak-matang tu.
orang menyampah!
serius. tak percaye?

ohhh, tu sebab kau tu yang bute hati.
susah nak menerima kebenaran.

please, lembutkan sikit hati tu.
jangan tau nak marah orang je.

ingat, satu jari kite tunjuk salah kat orang, empat jari lagi menuding salah kat diri sendiri.

kau suruh orang perfect. jangan buat salah. fine.
tapi bile kau buat salah, orang lain ikut, kau jugak yang betul?
alasan kau jangan ikut salah yang kau buat.
ape cerrrr ni?

duhhh, kau ade mental retardation ke?

mak ketam yang jalan senget tu pun anak die ikut.
kenape??
sebab tu contoh yang ditunjukkan oleh mak die.
contoh kan untuk diikuti.

ye, aku tau yang baik jadikan panduan dan yang salah jadikan sempadan.

tapi, tu la lumrah manusia. again.

so as a what-we-can-call-senior, please do show your own charisma as a senior.
jangan sebab kau, habis tempias kene kat semue.

bak kate opah, jangan sebab nila setitik habis susu dutch lady sebelanga. --'

and, you know why ALLAH create us imperfect?
because we are create to complete each other :)


ape korang ingat complete each other ni untuk couple je ke?
cinta tu luaskan skopnye. ;)

ni yang aku suke tulis blog ni. time mule-mule jari aku sentuh keyboard ni tadi, memang agak hangin la tapi skang ni aku dah cool balik. (:

18 comments:

  1. huh...aku sokong..nmpk ngat dyorg tuju kat ktew td...

    ReplyDelete
  2. ske b'blog jgak..smoga miss el b'sabar dgn karenah org seperti itu..b'sabar itu banyak hikmahnya yg nanti i.Allah,akan m'buatkan kita lebih kuat hadapi dugaan mendatang...

    ReplyDelete
  3. haha chill babe :) nice entry tho.

    ReplyDelete
  4. ana : tau tak pe! nak main perli2 pulak.

    ReplyDelete
  5. najihatussolehah : same la kite :)
    insyaallah. time kasih eh ;)

    ReplyDelete
  6. Shahirah Zainol : thanks bebeh ;)

    ReplyDelete
  7. hahahaha . kau leen . . mmg cool ahh . . hentak je pompuan tuu . haha . pompuan kan dye ? keh3 .

    ReplyDelete
  8. fatin : aku memang cool. hahaha
    memang rase nak hentak je tapi aku kan macho ;p

    ReplyDelete
  9. please, as a MATURED people, do act as MATURED people.

    suke ayat nih.dan saya juga sangat sick dengan prangai org yg suke judge org lain.haishhh!

    ReplyDelete
  10. aleen aiden : yeah, i pun suke jugak ;)

    ReplyDelete
  11. betol. stuju. :)
    salah sendiri besar menggunung tak nampak.
    salah org lain sibokk dok maki maki.
    benci org macam nie.

    ReplyDelete
  12. ♥ Bella One ♥ : adat manusie. tapi kalau dah melampau memang geram la kan. ;)

    ReplyDelete
  13. be cool dear.sabar itu kan separuh dari iman .chill =)

    ReplyDelete
  14. nothing perfect in this world.. but always try be the best dear.. :) thank singgah my blog...

    ReplyDelete
  15. besabar sayang... heheheh..

    betul, menulis bleh hilangkan ten sion

    nak khidmat kaunseling ai tak? heheh

    ReplyDelete
  16. za : hehehe.

    yup, menulis ni macam satu terapi kan.

    blog yu tu boleh jadi blog bimbingan & kaunseling la camtu ;D

    ReplyDelete

tangan2 menaip

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...