bedak wangi follow me

Sunday, February 13, 2011

Happy Valentine's Day

Assalamualaikum.
hello sweet ladies and gentle guys ;)

esok 14 Februari kan. ade ape haa ngan 14 Februari?
what? hari kekasih??



as you knows, celebrate V Day is HARAM for Muslims.
sumer pun tau kan. acececeh, dah macam blog dakwah lak blog aku ni. :)

eheh, bende baik kite share la ye. ;p

kenape haram ye?


yang aku biase dengar sebab V Day ni dikaitkan ngan hari kemenangan tentera kafir mengalahkan tentera Islam. and pasal memperingati Sir Valentine or some thing like that.
am i right? so sorry if i'm wrong and please do correct me. ;)

so guys, memang dah terang lagi nyata yang V Day disambut untuk kepentingan agama kristian. get it? tak de pulak dikaitkan langsung dengan Islam.

but, kalau setakat nak bagi hadiah kat my love tak boleh ke? kitorang tak pegi celebrate pun.


ni lagi satu aku nak tanye, nape nak tunggu V Day baru nak bagi hadiah? tak boleh ke bagi hadiah time 5 Februari ke, 28 Januari ke? har har har. nak special lagi, bagi la time birthday die.
plus, coklat, bunga, bear and all that kind of stuff la mahal kot time V Day. harge naik dekat 2 kali gande. sanggup korang beli ye. ape, ape? sebab cinte? *muntah. hahahaha.

for example, dalam setahun ade 365 hari kan. boyfie korang bagi hadiah 364/365 hari. time V Day die tak bagi, die tak sayang ke macam tu? ;p

lagi pun kan korang, bende yang ALLAH tak suruh and RASULULLAH pun tak buat, it's better for us not do to. esok pun hari Isnin kan? puase sunat lagi baik. :)

dan lagi, the day after tomorrow Maulidur Rasul kan. banyak-banyak kan la selawat ke atas Baginda ye. semoge kite semue dapat syafaat. :)

and guys, tak yah nak tunggu V Day la baru nak bagi hadiah, baru nak ucap sayang, baru nak confess your love, baru nak propose. nape tak tiap-tiap hari je kite sayang-sayang? kan lagi sweet camtu. ;D

Wallahualam.

ohh, again. asal ayat nak jiwang je lately ♥ ;p

27 comments:

  1. yeahh .
    i setuju dgn u cik el cantek .
    mengapa perlu nak bg hadiah bagai hari tu .
    mcm la xde hari laen , glabah ayam nak bg hadiah haritu pulak , apesal tah . .

    sekali kan el , dye cakap cmni :

    " kalau saya bg hadiah dekat kawan saye , time valentine , n saye bagi quran utk dye . . xpekannn ? "

    keh3 . .
    fine , kau xcouple .
    kau na bg quran .
    apesal time valentinee ?
    sumpah , aku xpaham org cmtu el .

    keh3 .
    asal aku bebel2 hahh ? hahahaha
    soryy :)
    el , rindu kau . haha

    ReplyDelete
  2. fatin, yeah sayang!
    tau tak pe.

    and again. kalau setakat kawan, nak bagi quran?
    nape tak bagi time Maulidur Rasul ke Maal Hijrah ke?
    nampak macam ke arah kebaikan sikit kan ;)

    ohh, aku rindu gile kot kat bebelan kau!
    kelakar weyh kau panggil aku el. ;p

    rindu kau jugak babe <3

    ReplyDelete
  3. cikin sokong 100 % .
    mcm laa 14 feb je kita boleh rasa syg . hari laen tak boleh ke ? (:

    ReplyDelete
  4. 364/365 hari setaun bagi present lynn???
    waa i pun nak kalo dapat boyfie mcm tu..hik3

    p/s..tunggu i call ye. XD

    ReplyDelete
  5. Cikin : kan? takde spesifik hari la utk berkasih-sayang ;)

    ReplyDelete
  6. yuni, hahaha. you wish ;)

    orait darl. ;D

    ReplyDelete
  7. kao tiap2 ari dpt adiah,msti best kan?
    hehe

    ReplyDelete
  8. LADYHEART : best sangat! hahaha ;)

    ReplyDelete
  9. esmaxempayar.blogspot.com : thanks :)

    ReplyDelete
  10. hari valentine sebenarnya lebih kepada hari senggama sendunia. haha

    ReplyDelete
  11. khairul hisyam : haha. 9 bulan pas valentine kecoh la pasal byk anak luar nikah.

    ReplyDelete
  12. hadiah ? normally tunggu best day . haha . tak pun fer surprise . HAHA .

    ReplyDelete
  13. aNnE : el pun lagi suke surprise! sweet ;*

    ReplyDelete
  14. elok lah tu. time2 ari valentine la boleh jumpa bnyak HANTU
    http://kaio89kl.blogspot.com/2011/02/review-sini-ada-hantu.html

    ReplyDelete
  15. setiap hary adalah hary kekasih....bley dpt hadiah hary2 kan...hihihi

    ReplyDelete
  16. aliaa farhana : iyeee. setuju. hari-hari boleh dapat hadiah ;)

    ReplyDelete
  17. ianya menjurus kepada maksiat..tu yg jadik haram..
    http://clothpuppet.blogspot.com/2011/02/eat-pray-love.html

    ReplyDelete
  18. tade meaning langsung pon smbut valetine day !
    mengarut jea ~

    ReplyDelete

tangan2 menaip

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...