bedak wangi follow me

Thursday, September 30, 2010

saye sayang kamu, kamu sayang saye?

makin lame makin sayang
aisehh,camne ni?
ahhhaaaa..

kenape la kamu complicated sgt sayang?
susah nye aku nak tau pe isi hati ko..

tapi,tapi..
hurmmm
sayang2,,
comel la ko bile senyum..
tambah2 bile senyum kat aku..
ngeh3

29 September 2010


Happy Birthday, Mom!



hari ni hari jadi mak yang ke 42 tahun..
sayu je ase mengenangkan sambutan hari jadi mak tahun ni tanpa abah..
tapi aku tak nak tunjuk sangat perasaan tu..
biar lah mak senyum di hari jadi die..
tapi, tapi, tapi
boleh ke?
T_T

hanye TUHAN yang tahu..
insyaALLAH,, pasti ade hikmah di sebalik ape yang terjadi ni..

buat MAK tersayang,,
selamat hari jadi mak..
kina,syakir,syafik & zarif sayang mak selalu..
insyaALLAH, kitorang sentiase ade untuk mak..
semoge mak diberi kekuatan bagi menempuh hari2 mendatang..
moge kite sekeluarge sentiase dalam redha NYA..

MAK,
tak de kate dapat membayangkan betape berhargenye mak dalam hidup kina & adik2..
tak de hadiah mahal mane pun dapat dibandingkan dengan kasih sayang mak..

sayang mak selalu ♥


Tuesday, September 28, 2010

jatuh cinta lagi

bismillahirrahmanirrahim..

Penat aku tekan2 keypad nset aku yg mahal tu td,,
Semate2 utk update blog terchenta..
Tapi,tapi,,
Mane pegi ntah post tu..
Haishhh..  -_-!
Penat tau tak?!



Aku bkn ape,,
Menekan2 keyboard, memicit2 keypad & mggoyang2 pen
Tu sume antare care2 aku meluahkan perasaan..
Bkn aku tak reti ckp,,
Tapi aku lagi puas mluahkan perasaan melalui tulisan..
Sbab tu aku suke bace novel.. ;)
Angau la tu.. ngeh3

Berbalik semule pade post td tu,,
Aku dah tak tahan sgt menahan td,,
Sesak btul hati aku dgn perasaan cinta yg mkin brbunga2..
Haishhhh -.-‘

Tak suke tau tak!!!

Walaupun ni bkn kali prtame perasaan mcm ni wujud,,
Tapi,tapi..
Tiap kali perasaan mcm ni hadir,,
Aku rase mcm prtame kali trjadi..
Hahahahahahaha~

Aku dah brazam,,
Tak mau jatuh cinta kat tmpat yg salah lagi..
Penat tau tak?
Penat..
Sakit tau tak?
Sakit..

Yela,,
Jatuh cinta pade tmpat yg salah..

Nape aku suke kat kau eh??
Adehhh.. (x_x)’

Ehem,ehem,,
Kau suke kat aku tak?
*ahha,, tu dia soalan..
Aku suke kat kau ni..
*ahha,, tu dia statement..
c(:

Awak,awak,,
Saye rase saye dah jatuh cinta kat awak la,,
Awak ade rase mcm tu jugak tak??

Hurmmm,,
Tak kan nak tanye mcm tu kot..

Mcm mane moden pn dunie ni,,
Aku tak nak jd perempuan yg akan tnye soalan mcm tu..

Aku harap2 sgt,,
Sgt2 brharap,,
Aku tak perlu tnye mcm tu..

Let the prince charming make his first move

Perlu ke aku tulis name kau kat sini??
Bkn aku tak nak..
Tapi nanti aku mgharap sgt..
Lagi sakit..
Lagi parah..
Biarlah name kau terpahat dlm hati aku je skrg ni..

Doa aku,,
Harapan aku,,
Impian aku,,
Kite berkongsi rase yg same..

Kalau la aku bleh bace hati orang,,
Hati pertame yg aku nak bace,,
Hati kau!

Arghh,, makin sesak hati, jantung, paru-paru aku ni..

Ya ALLAH,,
Kuatkan lah hati ini..

LYNN sayang,,
Kuat  Kuat  Kuat

Jangan layan sangat perasaan tu..
Aku rase nak jerit name kau,,
Tau tak??
Mau sengal aku dibuat nye..

Weyh,, ko tlg paham perasaan aku ni..
Aku nak sgt ko tau yang,yang
Yang…

Aku sayang,
Sangat2 sayang,
Sayang sangat2,,
kat ko..

kau paham tak ni??
Tlg jgn buat aku mcm ni..  T.T

Aku pun tak tau bape lame lagi aku akan tekan2 keyboard ni,,
Mungkin kalau ko text aku mlm ni,,
Emosi aku bleh stabil skit..
Plissssssssssss sayang :)
Haaaaaa,, kan dah trpanggil sayang ;)

Tapi, aku tau,,
Takde nye.. :(

Tapi, tapi,,
Masih ade secebis harapan kat sudut hati aku ni..
hurmmmmmm

Kau tau tak?
Aku tgk name ko kat contact list aku,,
Aku rase nak text ko sgt2,,
Tapi aku tak tau nak text ape,,
Aku tak nak la nmpk bodoh kt dpan ko..

Ko tau tak?
Bile aku bkak facebook je,,
Mesti aku tgk profile ko,,
Sebab aku nak tau psal ko,,
Aku nak lebih kenal siape ko..

Sayang, sayang,,
Skrg ni dah pukul 2 stgh pagi,,
Aku start tekan2 keyboard td dlm pkul 11 mlm..  =_=!

Asal ngan aku eh??
Rase nak jerit je..
Tension btul aku ngan ko..
Tension btul ngan diri aku sndiri..

Tuesday, September 21, 2010

I'M LOST WITHOUT YOU ABAH!!!!!

dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim sebagai penguat diri...
tabah la hati..
tenang la jiwa..


sebenar-benar nye,,sejujur-jujur nye..
aku tak tau nk citer mcm mane..
aku tak mampu..


tapi aku redha YA ALLAH atas ujian besar ini..
aku percaya pasti ade hikmah di sebalik semua ini..
dan aku jgak percaye,,
hanye hamba-hamba NYA yg dirasakan layak saja yg akan diuji..
dan ujian ALLAH jgak brtujuan utk mndekatkan & mngingatkan kembali hamba-hamba NYA yg lalai & leka dgn urusan dunia..


ALHAMDULILLAH..


semoge kami sekeluarga trgolong dlm hamba-hamba yg dirahmati ALLAH..


air mate hmpir mnitis..
pnat ku thn..
kuat la diri..
kuat la hati..
tabah kn jiwa..
tenang la hati..


sebagai seorang MUSLIM,kite harus prcaye bahawa setiap yg hidup itu akan mati..
tiade yg kekal abadi dlm dunie ni..


tp pemergian mu abah seolah tiada ganti..
kasih mu tidak dpt ditukar ganti..
gelak tawa mu tiada lg utk mghibur hati..
hanya kenangan trsemat di hati..
tp abah sentiasa di hati..


abah,,
kina sayang sangat2 kt abah..
i always proud to have u as my dad..
u're not just my dad,,
u're also my best friend ever,,my good counsellor..
& of coz,,my hero..


semoge abah ditempatkan di kalangan hamba-hamba NYA yg soleh..
semoge kite brjumpe di syurga kelak..


AL-FATIHAH...

di sebalik arteri yg dipenuhi darah, hati ade kisah tersendiri

dengan lafaz BISMILLAH moga jadi penguat hati...

YA ALLAH,,
kenape hati ni makin lemah??
kenape hati ni makin kosong??
kenape hati ni makin tercari2 sesuatu untuk diisi??

kosong..
rindu..
rindu pade siape???
tak mampu nak jawab..

sblum merepek lebih jauh,,
post kali ni terluah dari sudut hati yg bercelaru..
jd maaf andai ade yg tercelaru slps mmbace.. =p
izinkan mood jiwang dan romantik terus mnguasai jiwa..
hehehehehehehe..

jatuh cinta lagi???
TIDAK...
tapi,,
hati ni macam sunyi sgt je..

tibe2 rindu nak rase disayangi si dia..
hurmmmm..
nape ni lynn???

kuat kuat kuat

bile tyme2 syahdu ni,,
mule la rase ingin bercinte mmbuak2..
tapi,,
kan aku sndiri yg buat kputusan utk tak bercinta lagi~~!!
ntahlaaa..

mungkin sebab tgk kwn2 aku mkin ramai yg dah brcinta kot..
atau sebab sunyi n bosan kadang2..
atau sebab rindu nak dimanjakan lagi..
hahahahahaha..

mungkin2,,
tapi tapi tapi..

aku dah tak nak terjebak dengan cinta monyet lagi..
haishh,,
name pun cinte monyet kan,,
pe kelassssssssssss
;)

aku bkn serik utk bercinta,,
tapi aku blum jumpe seseorg yg boleh buat aku btul2 jatuh cinta..
susah ke nk jmpe???

nape aku tgk org laen sng sgt nak jatuh cinta??
aku tak percaye cinta yg cepat declare ni akan kekal..
but,,aku tak kate takde..
ade,,
tp dlm kmungkinan yg kecil la..

kadang2 aku jeles tgk org laen bercinta..
(hahahaha,,tak keje kan)
tapi kenape nak jeles lak kan??

mungkin sebab aku rindu kan kenangan2 lalu..
(hahahaha,,cewahhhhhhhh)
but,,btol la tu kan..
(;

tapi,,bile pikir2 balik,,
sebab tu je ke aku rase nak bercinta???
tak kukuh langsung alasan..
sebab bende tu dah jadi,,hehehehehe

p/s:tolong jgn pakse aku utk jatuh cinta kat seseorg kalo tak nak sejarah berulang..
=p

oke2,,mood smkin pulih di saat akhir post ni ditaip..
chill bebeh,,
there's nothing can make u down xcept urself..
so,,be tough oke..

cinta cinta cinta

makin dipikir makin sengal dan senget aku di buat nye..

ehem2..
disebabkan post ni makin melampau panjang,,
mungkin (trpakse diboldkan utk peringatan,,tak janji ea)
kisah2 cinta aku yg nak dishare akan dipost kan dlm post2 seterusnya..hehehehe
act,,dah out of idea pun..

so,,the conclusion is......
no guy no cry,,erkkkkk
peace~

salam ramadhan al mubarak

p/s : mende ni ptut di post kn pd 18/8..
tp atas2 sbb yg x disengaja kan,,
terpakse dipostpone tarikh pengeluarannye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...