bedak wangi follow me

Thursday, July 28, 2011

Kelayakan Piala Dunia 2014 : Malaysia vs Singapura


Assalamualaikum.





ya geng, malam ni kesudahan Malaysia vs Singapura.




pertemuan antara Harimau Malaya ngan Singa.



pada yang dah ada tiket, boleh pegi stadium.
pada yang tak dapat tiket, tengok kat rumah pun best.
nak lagi meriah lepak ramai-ramai kat warung mamak.
memang perghh la kan ;)


see, betapa memahaminya aku keperluan kaum lelaki yang satu ni?


pada my #dearfuturehubby, i tak kisah langsung u nak tengok bola.
nak bangun awal pagi tengok world cup pun i boleh kejutkan.
kita qiamullail dulu lepas tu kite tengok bola sama-sama. romantik kan kita? ;-*


actually, aku pun tak sangka aku boleh terfanatik ngan bola. hahaha
okehh, inilah pengaruh yang berjaya mempengaruhi anak perempuan tunggal yang
dikelilingi adik-adik lelaki  --"




aku harap kekecewaan 5-3 hari tu dapat ditebus malam ni.


dear #harimaumalaya,
i tak salahkan u'olls kalah hari tu. jangan risau.
adat lah kan menang kalah.


but, please jangan hampakan harapan kami seluruh rakyat Malaysia nak tengok pasukan Malaysia main bersungguh-sungguh okehh.


selamat bermain dan berjuang di atas padang rumput tulen selepas solat Maghrib ye :)


btw, aku harap gosip Khairul Fahmi ade gf baru tak ganggu prestasi pasukan.
dan aku harap gosip hanya kekal gosip.

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday : Silent Love ♥

Assalamualaikum.

bertemu kembali kita di segmen #WW. haha. kalau takde #WW ni, tak berupdate la blog aku ni ;D


**********


**********


bila perasaan tu kuat sangat, aku tak mampu nak interpretasikan melalui perkataan.
jadi, haruslah mengambil kesempatan ke atas #WW
okeh, okeh. dah tak macam #WW -_-'



take care ♥ 

Thursday, July 14, 2011

hidup jangan menongkat langit sampai tak sedar apa jadi dekat bumi


Assalamualaikum.


Aku hanya seorang manusia biasa. Ya, hanya seorang gadis biasa yang mempunyai blog.


Aku tau beza kita bagai langit ngan bumi. Kau langit, aku bumi.




Kau cantik, disayangi ramai, pandai sampai boleh bagi orang tiru time exam dan ada boyfriend. Perghh memang pakej lengkap ahh kau!


Tak ada apa yang aku nak komen pasal kecantikan kau. Memang rezeki, kurniaan Allah. Alhamdulillah, aku bersyukur dengan diri aku walaupun tak secantik kau. Tapi, kalau lah perangai kau pun secantik rupa kau kan lebih meghargai nikmat Allah.


Aku tak pernah jumpa orang kurang ajar macam kau. Marah-marah orang macam diri tu bagus sangat. Tapi ko memang bagus pun, kalau tak takkan la kau berani hina orang depan-depan. Hebat ahh!


Memang muka kau cantik tapi kecantikan kau tak dapat nak memaniskan muka sombong kau tu. Ya, muka yang kurang ajar tu.


Kau pandai kan. Ye la, semua soalan kau boleh jawab kan. Tapi sayang, senang-senang kau bagi orang tiru masa exam. Eh lupa, benda baik kena la share kan. Takkan nak simpan sorang-sorang. Tapi kalau ye pun nak share kepandaian kau tu, cover-cover la. Tak yah la sampai nak share ngan semua orang. Aku taknak dengar pun. Biar la aku jawab sendiri, sekurang-kurangnya atas usaha aku.


Dan, Alhamdulillah. Aku bersyukur dengan apa yang aku dapat atas usaha aku sendiri.


Aku memang tak pandai nak bermuka-muka untuk ambik hati orang. Mungkin sebab tu aku tak disayangi ramai macam kau. Tapi tak semua orang boleh ditipu dengan topeng plastik kau tu. Sudah-sudah la mengipas, bukannya makin sejuk pun. Kenapa kau bijak sangat eh? Mengipas vip-vip saje. Salute ahh!


Belajar-belajar lah beralah ngan orang lain. Dalam dunia ni kita bukannya hidup sorang. Tak boleh la nak semua orang dengar cakap kau je. Kena la ada toleransi dalam hidup ni. Bukannya boleh bawak ke mana pun keras kepala kau tu. Orang tak heran pun. Lantak kau la keras kat situ.


What? Kau tak hairan pun?


Kawan, kita tak boleh nak hidup menyombong. Bak kata orang, bodoh sombong. Takde siapa suka. Ye, aku tau la kau ada boyfriend. But seriously, dia memang tau perangai kau and dia bahagia ye?

Kalau ya, kau memang untung ahh. Sebab kalau aku lelaki, memang aku reject perempuan sombong. I mean, menyombong diri. Another words, membangga diri.


Berubah lah ya. Aku doakan Allah lembutkan hati kau.


Aku pun manusia biasa. Ada rasa marah, ada rasa kecil hati.


Dan, ada rasa nak meluahkan juga.





Cuma kerasionalan kita membezakannya.

Tuesday, July 12, 2011

Baik baik sayang

Assalamualaikum.


dear my lovely readers, there's no word other than sorry to you for not updating this blog.


btw, entri ni khas untuk kite-kite yang single ;)




********

aku tak ingin kau menangis bersedih
sudahi air mata darimu
yang aku ingin arti hadir diriku
kan menghapus dukamu sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan dengarkan aku



hanya satu pintaku
untukmu dan hidupmu baik baik sayang
ada aku untukmu
hanya satu pintaku di siang dan malammu
baik baik sayang karna aku untukmu



semua keinginan akan aku lakukan
sekuat semampuku sayang
karna bagiku kau kehormatanku 
dengarkan dengarkan aku



hanya satu pintaku
untukmu dan hidupmu

baik baik sayang ada aku untukmu




hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik baik sayang karna aku untukmu




hanya satu pintaku
untukmu dan hidupmu
baik baik sayang ada aku untukmu




hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik baik sayang karna aku untukmu




ha~~~nya satu pintaku 
untukmu dan hidupmu
baik baik sayang ada aku untukmu




hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik baik sayang karna aku untukmu





**********





saya tau ni harapan awak kat saya kan #dearmyfuturehubby.


i will 


semoge pertemuan kite dipermudahkan dengan cara yang terbaik :)

Friday, July 1, 2011

Freaky Friday.

Assalamualaikum.


helloo freaky people. ;D


okay, okay. tak ade ape nak difreaky sangat sebenarnye. hehehe


actually, i'm on my way back to the college.
post ni dah diauto publish la maknenye. takkan aku nak publish post time dalam bas kot. --"


so guys, lepas ni start la balik kehidupan yang busyyyy.
aku pun maybe akan hilang deria lagi. hahaha
tapi tak berape busy sangat la 2 3 bulan ni sebab awal-awal sem ni penuh ngan kelas lagi,
dah hujung sem nanti baru praktikal.


ape pun, selamat datang sem baru ;)




SELAMAT TINGGAL TEMPOYAK

SELAMAT DATANG BUDU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...